Partidul Democrat a convocat astăzi cel de-al optulea congres al formaţiunii. În luarea sa de cuvânt, vicepreşedintele partidului, Andrian Candu a spus că PDM a demonstrat că este capabil să implementeze reforme şi prin urmare, este nevoie ca formaţiunea să-şi propună obiective şi mai mărete.

„În această perioadă scurtă, am demonstrat că avem capacitatea să facem mai multe lucruri care trebuiau demult făcute pentru ţara noastră. Am început reforme importante pentru ţara noastră. PDM este garantul reformelor. Aceste rezultate se văd şi nu pot fi contestate. Cred cu tărie că misiunea de mai departe a PDM este protejarea intereselor Moldovei. Se poate ca un partid să genereze reforme curajoase. Aici şi astăzi trebuie să ne propunem obiective măreţe. Dacă vom lucra ca până acum, ele vor fi reuşitele noastre” a declarat președintele Legislativului.

Andrian Candu este convins că Partidul Democrat va avea un viitor promiţător în politica moldovenească.

„Astăzi începe o nouă etapă pentru partidul nostru. Vom face din PDM un partid mare care va fi garantul modernizării statului. Sunt optimist şi cred în şansa partidului nostru. Sincere aprecieri pentru cei care lucraţi în diferite domenii în diferite colţuri ale ţării”, a spus Andrian Candu.

24H mentionează că aproximativ 1.000 de delegați din toate raioanele țării, membri ai Partidului Democrat din Moldova, s-au reunit în această dimineață în Chișinău, la Congresul VIII al formațiunii.

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Punctul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.