La începutul lunii ianuarie, la Chişinău va veni echipa Kroll şi se va aproba Strategia de recuperare a bunurilor infracţionale legate de frauda bancară. Următoarea etapă presupune recuperarea banilor din exterior. Despre aceasta a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu, astăzi, înainte de şedinţa plenului Parlamentului.
Referindu-se la publicarea raportului doi de investigare a fraudei bancare, Andrian Candu a menţionat: „Aș vrea în acest context să aduc mulțumiri și aprecieri echipei Kroll, care au acceptat și autorizat publicarea sintezei raportului, spre deosebire de prima dată când a trebuit să dezvăluim raportul, cu regret, fără permisiunea lor”, a declarat Andrian Candu, citat de trm.md.
Totodată, speakerul a mai specificat că experții Fondului Monetar Internațional (FMI) au dat notă pozitivă reformelor implementate în Republica Moldova și prin aceasta s-a trecut la o nouă etapă de cooperare cu FMI. Andrian Candu a subliniat că Moldova a trecut cu succes de ședința Consiliului de directori FMI, fiind apreciate reformele, creșterea economică, îmbunătățirea mediului de afaceri, stabilitatea și potențialul existent pentru trecerea de la tranziție la etapa următoare de dezvoltare economică.