“Implementarea sistemului tichetelor de masă reprezintă o modalitate inovativă și sustenabilă pentru creșterea economică a țării, precum și reducerea fenomenului salariilor în plic”, este de părere Președintele Parlamentului Andrian Candu, care a prezentat azi un inițiativa legislativă reprezentanților sindicatelor și patronatelor, mediului de afaceri și instituțiilor de stat.

Potrivit lui Candu, sănătatea națiunii începe cu o alimentație calitativă, astfel că sistemul tichetelor de masă va fi un mijloc sigur de îmbunătățire a calității vieții și sănătății populației. Tichetele vor fi un supliment la salariu și vor acoperi o parte din cheltuielile pentru alimentație.

„Deși acest sistem este aplicat cu succes de mai bine de jumătate de secol în Europa, considerăm că este absolut necesar să discutăm cu toate părțile interesate pentru a asigura o implementare eficientă și cu impact pozitiv pentru toți participanții”, a menționat speakerul.

Documentul prevede că tichetele vor valora cât un prânz sau le vor oferi angajaților posibilitatea să cumpere produse în cafenele, restaurante, magazine alimentare sau pizzerii. Prețul unui tichet va valora 45 de lei și acesta va putea fi utilizat în societățile de alimentație publică (magazine, cafenele, restaurante, pizzerii).

Tichetele vor fi valabile exclusiv pentru produsele alimentare. Numărul de tichete va fi echivalent cu numărul de zile lucrate și va fi interzisă convertirea acestor tichete în bani.