Un angajat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) al Ministerului Justiției, a fost reținut de ofiţerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu reprezentanții DIP și procurorii anticorupţie, acesta fiind bănuit de trafic de influență, informează 24H.MD.

Potrivit denunțătorului, angajatul DIP ar fi pretins și primit mai multe sume bănești de la acesta, susținând că are influență asupra persoanelor responsabile din cadrul instituției, pentru ai organiza o întrevedere cu unul dintre deținuți.

Astfel, angajatul DIP ar fi primit 300 de euro în mai multe tranșe, banii fiind transmiși sub controlul angajaților SPIA.

Ulterior, pentru schimbarea măsurii de arest preventiv în arest la domiciliu, susținând că are influență asupra factorilor de decizie pe acest caz, bănuitul a mai pretins de la victimă o sumă de 1000 euro.

Urmare efectuării măsurilor speciale de investigații, angajatul DIP a fost reținut în flagrant delict de către ofițerii SPIA, în momentul în care primea banii.

În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vina integral și a încheiat un acord de recunoaștere.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova (traficul de influență).

Pentru infracțiunea respectivă, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.