Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi. În cadrul ședinței a fost evaluată etapa de implementare a unor proiecte finanțate de Banca Mondială. A fost examinată evoluția proiectului pentru modernizarea serviciilor publice, cu un buget de 20 milioane de dolari și perioada de implementare 2018-2023. Autoritățile sunt în termen cu realizarea acțiunilor planificate în foaia de parcurs.

Ministrul Anatol Usatîi a informat despre mersul implementării proiectului menit să îmbunătățească infrastructura drumurilor locale. Valoarea proiectului este de 80 milioane dolari și perioada de implementare 2016-2021.  Proiectul este realizat în proporție de 60%.

A fost discutat Planul național de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anul 2020, aprobat recent de Guvern. Executivul intenționează să dezvolte infrastructura de supraveghere a traficului rutier și monitorizarea video a locurilor pentru a spori nivelul securității publice.

Un proiect nou susținut de Banca Mondială vizează siguranța aprovizionării cu apă. Proiectul e axat pe 3 componente: asigurarea accesului la apă potabilă și canalizare, tranziția la agricultura de valoare înaltă și protecția mediului. Bugetul proiectului este de 55 milioane de dolari și perioada de implementare 5-6 ani. Proiectul urmează a fi aprobat la bordul Băncii Mondiale din luna martie 2021.

După întrevedere, Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, a scris pe pagina sa de Facebook că întrevederea a fost una foarte productivă și că apreciază colaborarea excelentă cu guvernul condus de Ion Chicu.