S.A. „Termoelectrica” a solicitat majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3 %, până la 179,51 bani/kWh, și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4 %, până la 1257,38 lei/Gcal. Astfel, în urma dezbaterilor publice organizate astăzi, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că examinează costurile prezentate de Termoelectrica, iar la începutul sezonului de încălzire vor stabili tarife noi.

Alexandru Mijin, reprezentantul ANRE, a menționat că tarifele anterioare au fost aprobate în octombrie 2011, iar în această perioadă, timp de 5 ani, s-au schimbat foarte mulți factori care au impact asupra tariferor la energia electrică și termică.

„Posibil să fie efectuate unele corectări și ajustări și posibil tariful să fie mai mic decât cel solicitat de Termoelectrica. Până la începerea noului sezon de încălzirea vor fi stabilite noi tarife, dar oricum vor fi majorări”, a declarat Mijin.

În prezent, tariful la energia electrică este de 159,78 lei/ kWh, iar la energia termică – 987 lei/Gcal. Astfel, dacă se acceptă solicitarea întreprinderii „Termoelectrica”, tariful la energia electrică se va majora cu circa 20 lei, iar cel al energiei termice cu 270 lei.