Agenţia Naţională de Siguranţă a Alimentelor (ANSA) a atenţionat populaţia să fie prudentă la procurarea peştelui. Avertismentul a fost făcut înainte de sărbătoarea ortodoxă a Floriilor, când biserica face pentru creştinii care postesc dezlegare la peşt.

Pentru ca peştele să nu provoace toxiinfecții alimentare, specialiştii ANSA vin cu unele recomandări atât pentru agenții economici, cât şi pentru consumatori. „Comercializarea peștelui și a derivatelor este admisă numai în unități specializate sau secții ale magazinelor alimentare cu acte sanitar-veterinare în regulă. Totodată, trebuie să fie respectate condiţiile de igienă şi de întreţinere a spaţiilor şi echipamentului în care este depozitat peştele”, se indică într-un comunicat al Agenţiei, citat de Moldpres.

Potrivit specialiştilor ANSA, peștele în stare vie se păstrează pe gheaţă, în spaţii frigorifice sau în vase speciale cu apă. Temperatura optimă a apei trebuie să fie de plus 4-6 grade Celsius.