Candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, a anunțat astăzi, 26 octombrie, că se retrage din cursa electorală. Mai mult decât atât, acesta și-a anunțat susținerea pentru Maia Sandu, transmite 24h.MD.

Anunțul a fost făcut câteva minute în urmă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Spre deosebire de mulţi concurenţi electorali am avut o campanie pozitivă, am fost alături de oameni. Aşa şi în continuare PDM va face politică, alături de oameni. Am încercat să păstrăm mesajul european. Creşterea noastră constantă a arătat că PDM a reuşit să-şi păstreze rezultatele în ultimele alegeri, acest lucru ne obligă ca şi partid aflat la Guvernare”, a declarat Marian Lupu.

Mai mult decât atât, Vlad Plahotniuc, prezent și el la conferință, a precizat că decizia a fost luată în urma rezultatelor sondajelor efectuate.

„Sondajele din ultimele luni au arătat că Maia Sandu este cel mai reprezentativ, decizia poate fi şocantă pentru unii, însă pentru noi este o decizie logică. Este în primul rând pentru interesul major al ţării. Prin această decizie vrem să consolidăm vectorul european al ţării şi să modernizăm ţara. Dacă sondajele arată că există un alt candidat care are şanse mai sigure că obţină această victorie, noi ca partid, demonstrăm că avem şanse să luăm decizii importante pentru ţară. E o decizie ca rezultat al consultărilor cu oamenii din teritoriu, cu partenerii europene. Faptul că PDM contribui la susţinerea unui candidat de opoziţie ca să câştige alegerile, va consolida scena politică”, a relatat Vlad Plahotniuc.