15 familii din orașul Ceadîr-Lunga vor beneficia de apartamente noi, după ce casele lor au fost distruse de ploile abundente. Anunțul a fost făcut de către prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, în cadrul unui briefing de presă la Comrat, transmite 24h.MD.

Potrivit lui, pe 28 iunie, la Ceadâr-Lunga a avut loc ședința comisiei pentru lichidarea consecințelor inundațiilor, în urma căreia au fost identificate persoanele care au nevoie de ajutor din partea statului.

„15 familii au nevoie de o locuință nouă. În comun cu agenția TIKA și cu Primăria orașului Ceadîr-Lunga s-a decis că, până la 1 octombrie a anului curent, toate cele 15 familii vor beneficia de apartamente noi”, a menționat Vadim Ceban.

Adjunctul bașcanului a declarat că acest proiect va fi finanțat de agenția turcă de dezvoltare și cooperare TIKA.

„Există două opțiuni: fie apartamentele vor fi oferite într-una dintre clădirile existente, care va fi renovată, sau va fi construit un bloc de 15 etaje”, a adăugat prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Pentru proiectarea clădirii, în Găgăuzia, în viitorul apropiat va sosi un grup de ingineri turci.

Pe lângă oferirea locuințelor, agenția va aloca aproximativ trei milioane de lei pentru curățarea albiei râului Stratan, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.

„În urma vizitei bașcanului în Turcia și a întâlnirilor purtate cu președintele, prim-ministrul și directorul agenției TIKA, prietenii noștri turci și-au exprimat dorința de a ne ajuta în această situație dificilă”, a mai spus Vadim Ceban.

Amintim că, în urma ploilor abundente din noaptea de 13 spre 14 iunie, partea centrală a orașului Ceadîr-Lunga a fost inundată.