Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a acordat distincții polițiștilor de frontieră din Direcția regională SUD și a mulțumit pentru implicarea activă în organizarea exercițiului antiterorist „MERCENAR-2016”.

„Am o deosebită recunoștință pentru buna desfășurare a exercițiului, dar și pentru prezentarea unor rezultate înalte în cadrul acestuia. Îmi confirm încă odată că Poliția de Frontieră are angajați profesioniști, bine pregătiți pentru a realiza un serviciu impecabil și să-și exercite obligațiuniile funcționale calitativ, cât și să-și mențină o bună conlucrare cu instituțiile partenere. Voi susține de fiecare dată determinarea și străduința voastră în activitatea de frontieră, inclusiv voi aprecia voința de a accelera profesional” a menționat dl Fredolin Lecari.

30 de polițiști de frontieră au primit insignele DPF „Crucea pentru merit” clasa II, „Crucea pentru serviciu impecabil” clasa II, „Crucea pentru serviciu impecabil” clasa III, „Eminent al Poliției de Frontieră”, iar alți cinci polițiști de frontieră au fost decernați cu diplomă de onoare.

Aplicaţia „MERCENAR-2016” a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Basarabeasca”, la data de 26 octombrie 2016, desfășurându-se în cooperare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova şi Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Totodată, în contextul vizitei în Direcția regională SUD, șeful Poliției de Frontieră a discutat cu efectivul despre starea lucrurilor pe segmentul de competență. În acest sens, au fost atinse subiecte privind situația operativă, cu precizarea principalelor ameninţări la frontieră, problemele și necesitățile actuale, precum și prioritățile subdiviziunii.