Angajații posturilor vamale Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău prevenit două tentative de scoatere ilegală din țară a țigaretelor, fiind astfel reținute în vederea confiscării 17 560 de țigarete de diverse mărci.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la postul vamal Sculeni, în timpul efectuării controlului fizic al unui microbuz care transporta pasageri și colete pe ruta Republica Moldova-Franța. În cadrul verificărilor a fost implicat și patrupedul Serviciului Vamal care a semnalat prezența unor obiecte suspecte într-un ascunziș improvizat din spatele scaunului șoferului, un cetățean moldovean în vârstă de 34 de ani. Angajații vamali au descoperit 6 560 de țigarete marca ”Winston”, cu timbru de acciz al RM.

Cea de-a doua depistare a fost înregistrată la data de 26 martie a.c., la postul vamal Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul scanării unui bagaj ce aparținea unui pasager al cursei Chișinău-Londra. Verificările au fost dispuse după ce echipei mixte de control, formată din vameși și polițiști de frontieră, i-au apărut suspiciuni referitor la conținutul valizei respective. În consecință, în rezultatul efectuării unui control fizic al acesteia, s-a depistat un lot de 11 000 de țigarete „Winston”, care nu au fost declarate organului vamal.

Produsele de tutungerie au fost reținute și transmise serviciilor speciale ale Vămii, conform procedurilor legale.