Angajații Serviciului Vamal, asistați de patrupezi, au prevenit trei tentative de scoatere ilegală din țară a bunurilor nedeclarate, posesorii cărora au optat pentru Coridorul Verde. În cadrul verificărilor, vameșii au depistat o armă marca  „Schmeisser” și 17 600 de țigarete în asortiment, care nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Arma a fost descoperită datorită implicării câinelui de serviciu din postul vamal Leușeni, care a semnalat prezența pistolului în compartimentul de depozitare a torpedoului unui autoturism condus de către un cetățean moldovean, în vârstă de 42 de ani. Mașina acestuia a fost supusă verificărilor după ce vameșii, acționând în baza analizei de risc, au redirecționat-o pe Coridorul Roșu de control.

armaCelelalte două tentative de încălcare a legislației vamale, prevenite cu ajutorul patrupezilor,  au fost raportate de către vameșii de la Sculeni. Urmare a acțiunilor de control întreprinse, aceștia au reținut în total 17 600 de țigarete de diverse mărci, care erau disimulate în spațiile special amenajate a două autovehicule supuse verificărilor.

Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar pistolul urmează a fi transmis  organelor abilitate pentru efectuarea expertizei.