Astăzi, 18 noiembrie, este ultima zi în care alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale. Procedura de verificare poate fi efectuată atât la secţiile de votare, cât şi on-line, accesând pagina web a Comisiei Electorale Centrale (CEC), rubrica „Verifică-te în RSA”.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea de pe listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători, scrie trm.md.

Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective, se menţionează într-un comunicat al CEC.

Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie pe lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Amintim că mâine, 19 noiembrie, va avea loc referendumul local de revocare a primarului general al municipiului Chișinău și alegeri locale noi în zece localități.