O persoană a fost înjunghiată mortal, iar alte două au fost rănite într-un atac terorist comis vineri în centrul oraşului Ierusalim, autorul atacului fiind arestat, afirmă surse citate de site-ul israelian YnetNews.com, scrie Mediafax.

Un islamist palestinian a atacat cu un cuţit într-un vagon al metroului uşor din Ierusalim. O femeie în vârstă de 23 de ani a suferit răni grave şi a decedat în timp ce era transportată spre spital. Atacul a avut loc în timp ce metroul uşor se afla în zona Pieţei Armatei din Ierusalim, în apropierea Centrului vechi al oraşului.

Alte două persoane au fost rănite în atentat. Este vorba de o femeie în vârstă de 30 de ani, însărcinată, şi de un bărbat de 50 de ani. Cei doi au răni uşoare. Autorul atacului a fost imobilizat de trecători şi a fost plasat în arest preventiv. Autorităţile israeliene au stabilit că incidentul are caracter terorist.

Atacul a avut loc în timpul Paştelui evreiesc, celebrat în 2017 în perioada 10-18 aprilie, şi înaintea Paştelui Ortodox şi Catolic, ocazie cu care numeroşi pelerini străini vizitează oraşul Ierusalim.