Un individ în vârstă de 36 ani, originar din satul Cotiujenii-Mari raionul Şoldăneşti, a fost reţinut şi încătuşat de către angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu poliţiştii sectoarelor Râşcani şi Botanica, fiind bănuit de săvârşirea jafurilor în serie, în ascensoare şi scările blocurilor locative. Potrivit informaţiilor acumulate preventiv, acesta ar fi atacat în mod barbar cel puţin trei persoane de genul feminin, pe care le deposeda de genţi personale.

Primul atac a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai curent, când Poliţia Capitalei a fost alertată de către o femeie de 42 ani, comunicând că, ar fi fost jefuită de geantă după ce a intrat în ascensor. Potrivit victimei, în geantă se afla telefonul mobil, carduri bancare, portmoneul cu bani şi alte bunuri de preţ. O altă victimă în vârstă de doar 16 ani, de asemenea în ascensor, a fost atacată violent şi lovită cu pumnii în regiunea capului, fiind deposedată de telefonul mobil în valoare de 7 000 lei. A treia ţintă a fost o domnişoară de 23 ani, când a intrat în blocul locativ a fost  atacată prin surprindere şi agresată fizic, fiind deposedată de  geanta personală.

Este de menţionat că, în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală victimele l-ar fi recunoscut după aspectul fizic şi după hainele în care era îmbrăcat în timpul atacurilor, acestea fiind depistate ulterior la domiciliu şi ridicate conform procedurii. Totodată, vicitmele susţin că individul s-ar fi exprimat în limba rusă, atunci când le cerea banii sau alte bunuri, în pofida faptului că este de naţionalitate moldovean.

Actualmente el se află în custodia Poliţiei Capitalei şi este cercetat penal pentru jaf. Conform legislaţiei penale în vigoare individul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.