Trei indivizi cu vârstele cuprinse între 14 ani şi 17 ani, originari din raioanele Ialoveni şi Anenii-Noi, au fost reţinuţi de către poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de comiterea jafurilor în serie, în urma cărora au avut de pătimit cel puţin trei femei. Potrivit datelor acumulate pe parcursul investigaţiilor, minorii urmăreau potenţiala victimă până în ascensor, unde era atacată şi deposedată forţat de telefonul mobil.

Primul caz a avut loc în dimineaţa zilei de 5 mai curent, într-un bloc de locuit din strada Albişoara, când o doamnă de 26 ani a fost atacată în ascensor şi deposedată de telefonul mobil, bani şi acte de identitate. Victimei i-a fost acoperită gura de către unul din ei, pentru a nu putea striga, iar al doilea i-a scos bunurile din geantă.

A doua victimă de 19 ani, a fost atacată tot în ascensor, în seara zilei de 7 mai curent, când se întorcea spre domiciliu, fiind deposedată de telefonul mobil în valoare de 4 250 lei. Iar în seara zilei de 15 mai curent, indivizii au recurs la aceeaşi metodă criminală, într-un bloc de locuit din strada Romană, deposedând de telefon şi un ceas de mână o domnişoară de 20 ani, de model “Iphone 7 Jet Black” şi ”Apple watch 38 mm” în valoare totală de peste 27 000 lei.

În toate cazurile agresorii fugeau de la locul faptei şi se dispersau în direcţii diferite. Potrivit lor, bunurile sustrase ar fi fost vândute imediat după comiterea jafurilor. Actualmente bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru jaf şi riscă o pedeapsă cu închiosare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.