Şoferul unui camion a intrat „intenţionat” într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin, omorând cel puţin 12 persoane şi rănind alte aproape 50, a anunţat Poliţia germană, care a precizat că ancheta indică că ar fi vorba de un „act terorist”, scrie site-ul agenţiei de ştiri AP.

„Şoferul a fost arestat, un bărbat aflat în camion a fost împuşcat mortal. Anchetatorii lucrează pe baza presupunerii că vehiculul a fost în mod intenţionat direcţionat spre mulţimea strânsă la târgul de Crăciun din zona Breitscheidplatz”, se afirmă într-un mesaj pe Twitter al Poliţiei.

„Toate măsurile de securitate referitoare la un presupus atac terorist la Breitscheidplatz sunt luate cu cea mai mare rapiditate şi grijă”, a precizat Poliţia.

După atac, poliţişti înarmaţi au împânzit zona, iar autorităţile au cerut populaţiei să stea departe de zona unde a avut loc atacul pentru a nu stânjeni activitatea echipajelor de salvare.

Oficiali din cadrul Forţei de Mobilizare Populare din Irak afirmă că reţeaua Stat Islamic ar fi responsabilă pentru atacul de la Berlin, potrivit unor mesaje neverificate de pe aplicaţia de mesagerie a reţelei teroriste, dar deocamdată nu există niciun mesaj oficial de revendicare din partea SI.