În ultimele 24 de ore, prin toate punctele de trecere ale frontierei R. Moldova, fluxul de persoane a constituit 63 141 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 34 179 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova, notează Radio Chișinău.

Potrivit Poliției de Frontieră, la fel, din totalul de traversări persoane – 31 780 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 14 195 traversări, fiind consemnat un număr mai mare de traversări a mașinilor înmatriculate în străinătate – 7 881 treceri. Comparativ cu aceiași zi dinainte de Paștele Blajinilor a anului trecut, fluxul de călători este în creștere cu 6,92%.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 11 038 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 234 traversări persoane,
PTF Otaci – 7 300 traversări persoane,
PTF Sculeni – 6 130 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 4 241 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 3 543 traversări persoane,
PTF comun Criva – 3 211 traversări persoane,
PTF Cahul – 3 121 traversări persoane,
PTF Costești – 2 271 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere activează în regim normal.

Tototdată, în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 12 încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
– două documente falsificate,depistate la controlul de frontieră;
– trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– patru conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de transportare;
– o persoană aflată în conflict cu legea a fost reținută ca urmare a schimbului de informații cu instituțiile de drept naționale.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.