Pe mai multe trasee din țară se menține ghețușul, circulația rutieră pe drumurile naționale fiind asigurată în condiții de iarnă. Drumarii monitorizează sectoarele periculoase și intervin în caz de necesitate, a dat asigurări Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Astfel, șoferii care pornesc astăzi la drum sunt atenționați că printre traseele afectate de ghețuș sunt următoarele: Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chișinău-Ungheni-Sculeni, Anenii Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcănești-Giurgiuleşti, Hâncești-Leova-Cahul, Rezina-Orhei și Bălți-Sărăteni. Aceeași situație este și pe drumurile care leagă capitala de Leușeni, Dubăsari și Bender, scrie Moldpres.

Pentru a combate lunecușul, noaptea trecută au activat 156 de muncitori rutieri cu 75 de utilaje speciale, care au distribuit peste 500 tone de material antiderapant.

Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că pe drumurile din țară se circulă fără impedimente. În ultimele 24 de ore, pe trasee au fost implicate 82 de echipaje ale INP și peste 170 de ofițeri. În acest interval de timp, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost traumatizată.

Meteorologii au prognozat ninsori și pentru următoarele zile, iar temperaturile vor scădea până la minus 13 grade în timpul nopții.