Doi indivizi cu vârstele de 22 ani şi respectiv 23 ani au fost încătuşaţi de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind suspectaţi de săvârşirea mai multor furturi din locuinţe din comuna Stăuceni.

Conform informaţiilor acumulate până în prezent, poliţiştii au constatat cu certitudine complicitatea lor într-un caz de furt, aducând pagube materiale proprietarilor în sumă de peste 8 000 lei. Recent, aceştia ar fi pătruns în garajul unei case de locuit, când proprietarii nu erau acasă şi au sustras diverse instrumente electrice, tehnică audio-video, fiind vândute ulterior la preţuri mizere. Bănuiţii şi-ar fi recunoscut vinovăţia, iar poliţiştii desfăşoară investigaţii suplimentare de stabilire a complicităţii lor în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul Capitalei.

În acest context ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.