Pe mai multe trasee naţionale traficul rutier se desfăşoară la această oră în condiţii de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii. În aceste condiţii, Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) atrage atenţia conducătorilor auto să se deplaseze cu mare prudenţă, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă șoferii să nu se angajeze în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate; să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceață pentru a reduce riscul producerii unor accidente din cauza neasigurării la schimbarea direcției de mers și să păstreze o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față, scrie trm.md.

Deoarece suntem în perioada rece a anului și condițiile meteo îngreunează deplasarea pe traseu, creând impedimente, INP avertizează conducătorii auto, că ignorând anumite cerințe își pun în pericol viața lor, a pasagerilor, a pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic.