Începând cu data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 70 de zile consecutive, pe teritoriul R.Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale. În context, angajații Poliției de Frontieră își vor amplifica acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră.

Astfel, personalul implicat nemijlocit în activitățile de supraveghere a frontierei de stat sunt familiarizați cu perioadele de prohibiţie pentru anul 2017, inclusiv instruiți cu ordinea acţiunilor menite să depisteze persoanele în zona de frontieră care încalcă prevederile legislaţiei în domeniul vizat.

Pe lângă atribuţiile principale, conferite de lege, polițiștii de frontieră vor participa alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. În acest sens, Poliția de Frontieră va stabili modalitatea de cooperare cu structurile teritoriale ale Serviciului Piscicol, privind particularităţile de activitate pentru perioadele de prohibiţie.

Conform unui ordin emis de Ministerul Mediului sunt precizate următoarele perioade de prohibiţie pentru pescuitul sportiv și de amator al tuturor speciilor de pești și pentru dobândirea moluștelor, crustaceelor și altor organisme acvatice în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova:
1. Timp de 70 de zile consecutive, de la 1 aprilie până la 9 iunie 2017, inclusiv:
– în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca;
– în lacul de acumulare Dubăsari;
– în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi braţul Turunciuc;
– în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

2. Timp de 60 de zile consecutive, de la 1 aprilie până la 30 mai 2017, inclusiv:
– în râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, r-nul Briceni;
– în lacul de acumulare Costeşti – Stânca;
– în râul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti – Stânca până la satul Giurgiuleşti, r-nul Cahul;
– în bălţile Manta şi afluenţii de stânga râului Prut;
– în lacul de acumulare Cuciurgan, nu se va putea pescui, de la 25 martie până la 31 mai inclusiv.