Ecusonul inspecției tehnice va căpăta o nouă formă. Cabinetul de miniștri ar putea aproba, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, un ecuson de formă circulară, care va fi aplicat pe plăcuța de înmatriculare a autovehiculului, și nu pe parbriz, ca cele emise anterior.

După cum transmite 24h.MD, noul ecuson nu se va mai regăsi pe parbrizul mașinii pentru a nu fi confundat cu alte mărci precum vinieta, marca de control al mediului sau restricție de circulație. În cazul plăcuțelor de tip nou este prevăzut un loc pentru abțibildul inspecției tehnice.

De menționat este că șoferii care încă circulă cu numere de înmatriculare de tip vechi vor continua să-și lipească ecusonul pe parbriz.

Abțibildul va avea 34 de mm în diametru, va fi confecționat din material autoadeziv, care se va putea distruge în caz de dezlipire. În centrul ecusonului este amplasat anul următoarei inspecții tehnice și numărul de serie. Pe marginea lui vor fi înscrise lunile anului, pentru marcarea lunii următoarei inspecții periodice.

Documentul discutat la Guvern urmează să fie aprobat de Parlament, iar dacă va fi votat, noua prevedere va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017.