Pe mai multe străzi din capitală marți, 9 mai, va fi sistată circulația rutieră în legătură cu evenimentele dedicate Zilei Europei și Zilei Victoriei. Pentru asigurarea ordinii publice la măsurile din toată țara vor mobilizați în jur de trei mii de polițiști.

În perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Ismail, circulația transportului va fi sistată între orele 09.00 și 12.00. Începând cu ora 09.00, traficul rutier va fi închis pe strada Miorița, Grenoble, Asachi, Pan Halippa, Ismail, Alecsandri, Pușkin, notează radionoroc.md.

De la ora 10.00 va fi sistat traficul pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul. Transportul electric va fi redirecționat pe strada București, iar cel din sectoarele Râșcani, Ciocana va fi redirecționat pe strada Albișoara.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, a declarat că la poliție au parvenit informații precum că ar putea avea loc careva provocări și în acest sens oamenii legii sunt pregătiți să le facă față. Șeful IGP a atenționat organizatorii evenimentelor că sunt responsabili de comportamentul participanților.