În regim de testare au fost instalate primele validatoare staționare în troleibuzele, care circulă pe ruta nr.30.

Totodată marți, în regim de testare, vor fi instalate validatoare la Parcul Urban de Autobuze în 3 autobuze de pe ruta 37.

Astfel, fiecare unitate de transport este dotată cu câte 2 validatoare (unul la intrarea din mijloc și altul la intrarea din spate).

Achitările cu cardul se fac independent de taxator și au loc, după cum urmează:
📍se atinge cardul de validator;
📍auzim semnalul sonor;
📍ecranul, asistat de culoare verde, difuzează mesajul „achitare cu succes”, sau culoarea roșie, în cazul „achitare nereușită”

„Am dat start celei de-a doua etape a proiectului-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal.

Validatoarele funcționează fără intervenția factorului uman.
Acestea nu eliberează tichet de călătorie.
Dovada achitării vine prin SMS, sau aplicația mobilă a băncii.

Suntem în proces de testare, de aceea mizăm pe conștiința și responsabilitatea socială a locuitorilor”, a scris pe pagina sa de facebook Primarul General, Ion Ceban.

De menționat că taxatorul deține un card special tehnic cu ajutorul căruia va putea verifica achitările efectuate. La atingerea cardului tehnic și repetat a cardului călătorului, la ecran se afișează dacă a avut loc achitarea sau nu.

Totodată, angajații Regiei transport electric, printr-un Dashboard special pot monitoriza în regim online toate achitările.