Doi tineri de 17 și 21 de ani, originari din Hâncești, riscă să facă ani buni de închisoare pentru furturi din locuințe. Potrivit poliției, aceștia și-au recunoscut vina și sunt cercetați penal.

Recent, o femeie în vârstă de 44 ani, s-a adresat după ajutorul poliţiştilor sectorului Râşcani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, comunicând că i-au fost furate din locuinţă mai multe lucruri în valoare de aproximativ 50 000 lei.

Potrivit proprietarei, din locuinţă au fost furate seturi de veselă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, unelte electrice, ceasuri de mână, tehnică de uz casnic, telefoane mobile, o bicicletă un televizor şi alte bunuri de preţ.

Făptașii sunt doi indivizi cu vârstele de 17 ani şi respectiv 21 ani, din raionul Hânceşti, care locuiau temporar la Criuleni. Fiind autorizate percheziţii la domiciliile lor, poliţiştii au depistat bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra. Tinerii şi-au recunoscut vinovăţia.

Până în prezent poliţiştii au acumulat probe suficiente, privind complicitatea lor în cel puţin două  furturi din locuinţe din sectorul Rîşcani al Capitalei. Ei sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii considerabile şi riscă amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

VIDEO