Procurorii și polițiștii au reținut ieri o familie (tata, mama și fiul) care au păgubit 400 de persoane cu suma de la 130 milioane de lei (peste 5,7 milioane de euro).  Aceștia le-au promis apartamente în sectorul Ciocana, iar oamenii au rămas doar cu promisiunile.

Potrivit informațiilor, doar 2/3 din banii strânși de la cei care își doreau un acoperiș au fost utilizate pentru construcția imobilului, circa 115 milioane de lei. De alte 15 milioane de lei au fost procurate automobile de lux, iar alte 15 milioane au fost folosite pentru achitarea unor datorii anterioare.

Persoanele sunt fondatori și ex-administratori a unei societăți comerciale, care în perioada 2007-2015 ar fi strâns bani de la 400 de persoane pentru a construi un complex locativ. Mijloace financiare nu au fost trecute în evidențele contabile ale întreprinderii, fiind utilizate în scopuri personale. Complexul „Palmieri și stele” trebuia să fie alcătuit din două blocuri locative situate pe strada Ginta latină, 8. La momentul actual, un bloc este construit în proporție de 70%, celălalt are doar temelia.

Persoanele reținute riscă închisoare de la 8 la 15 ani.