Banca Națională a Moldovei își deschide ușile pentru copii. Aceștia sunt așteptați împreună cu părinții sau bunicii începând cu ora 10.00. Vizitatorii vor avea prilejul să afle despre instrumentele de plată inovative, să vadă sala de expoziții a BNM și o prezentare practică despre elementele de siguranță ale monedei naționale, potrivit unui anunț făcut de Banca Națională.

Astfel, copiii vor afla cum funcționează un verificator de bancnote și chiar vor fi lăsați să-l folosească. Micii vizitatori vor primi în dar un „Îndrumar de educație financiară”, din care vor afla ce sunt banii, cum să-i gestioneze în mod responsabil, care sunt avantajele economisirii ș.a.

Evenimentul este organizat în urma solicitărilor venite de la părinți, după ce pe 6 și 7 iunie BNM a desfășurat Zilele ușilor deschise cu ocazia aniversării a 26-a de la înființare. În cele două zile, Banca Națională a fost vizitată de peste 200 de persoane.

Accesul în bancă va fi posibil conform listei, la prezentarea actelor de identitate a persoanelor care vor însoți copiii. Până acum s-au înregistrat 140 de persoane pentru a participa la evenimentul de mâine.

Vizitele vor avea loc la orele 10.00, 11.00, 14.00, 15.00 și 16.00.