O reţea de contrafacere şi comercializare a băuturilor alcoolice a fost deconspirată de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai sectorului Râşcani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în care erau implicaţi doi indivizi cu vârstele de 21 ani şi respectiv 52 ani.

Activităţile ilegale au nimerit în vizorul poliţiştilor, după ce au fost acumulate informaţii despre comercializarea băuturilor alcoolice tari prin intermediul reţelelor de socializare. Fiind demarate acţiuni speciale de investigaţii, în cadrul cărora a fost reţinut tânărul de 21 ani, în momentul când încerca să comercializeze băuturi contrafăcute cu semne evidente de falsificare a mărcilor unor întreprinderi renumite.

Ulterior, poliţiştii au deconspirat şi depozitul clandestin, unde erau îmbuteliate băuturile alcoolice în condiţii antisanitare, proprietarul căruia s-a dovedit a fi bărbatul de 52 ani. În acest garaj au fost depistate recipiente din plastic, capace, utilaj special şi tot necesarul de îmbuteliere a băuturilor alcoolice. Depozitul cu băuturi în cantitate de aproximativ o tonă a fost sigilat conform procedurii până la adoptarea unei decizii de către instanţa de judecată, fiind demarată şi o expertiză în acest sens, iar indivizii implicaţi în acest caz riscă amendă în mărime de 15 000 lei.