Ieri, 11 ianuarie curent, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Străşeni în comun cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare au depistat mai multe produse alcoolice contrafăcute.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au depistat la domiciliul şi în automobilul unui bărbat în vârstă de 44 ani din oraşul Călăraşi, 161 sticle cu alcool contrafăcut.

În urma verificărilor, bărbatul nu a putut prezenta poliţiştilor careva acte de provenienţă a băuturii. Oamenii legii au constatat că băutura urma să fie comercializată în municipiul Chişinău la preţul de 30 lei sticla.

Valoarea mărfii constituie 4830 lei.

Pe acest caz, a fost pornită o cauză contravențională, iar persoana vinovată riscă amendă de până la 3 000 lei cu confiscarea mărfurilor.

Menționăm că, Inspectoratul General al Poliției întreprinde o serie de acțiuni pentru depistarea cazurilor de introducere în țară prin contrabandă a mărfurilor accizate, produselor alimentare, mărfurilor industriale articolelor pirotehnice pentru a asigura viața și sănătatea cetățenilor.