În perioada 16 – 22 ianuarie 2017, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 121 de evenimente, cu documentarea a 141 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Potrivit Poliției de frontieră, 44  persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere, iar o persoană a prezentat documente false și falsificate. La fel, 70 de persoane au prezentat viniete nevalabile.

12 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, șapte persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri, iar alte șapte persoane au fost cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 35 de cetăţeni străini, dar și 64 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, șapte cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar 15 conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați patru moldoveni, din UE – doi.