Având în vedere că, în perioada sezonului estival, numărul cetățenilor români și străini care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova este posibil să crească, Ambasada României în Republica Moldova recomandă următoarele:

–       Accesarea site-ului oficial al Poliției de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro, privind recomandările acestei instituții cu privire la condițiile de călătorie, procedura și actele necesare traversării frontierei cu România.

–       Verificarea pe site-ul www.politiadefrontiera.ro a timpilor medii de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu România. Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

–       Folosirea pentru tranzitarea frontierei a tuturor punctelor de trecere, pentru a preveni creșterea timpilor de așteptare.

Reamintim că punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România sunt următoarele: Lipcani – Rădăuți Prut (rutier); Costești – Stânca (rutier); Sculeni – Sculeni (rutier); Ungheni – Ungheni (feroviar); Leușeni – Albița (rutier); Cahul – Oancea (rutier); Giurgiulești – Galați (rutier).