Portalul de știri Agora.md este acuzat că a intrat în campanie electorală și face partizanat politic în favoarea binomului PAS-DA. Bloggerul Anatolie Chirilov scrie că jurnaliștii de la acest site sunt plătiți cu bani din miliardul furat ca să denigreze Guvernul condus de Pavel Filip.

”Agora.md considerându-se o virgină a presei moldave se adeverește a fi o prostituată politică și care împinge modoveanului prost informat știri cu iz politic și manipulator. Știrea menționată în cazul de azi este una legată de reducerea prețurilor la medicamente și ea sună în așa mod: ”Înainte de alegeri, Filip vrea să reducă și prețul la medicamente”, scrie bloggerul.

screenshot_26

Chirilov le atrage atenția jurnaliștilor pe care îi consideră mercenari plătiți să susțină opoziția că actualul Guvern a redus prețul la medicamente de cel puțin trei ori în ultimii patru ani.

Screenshot_27.png
screenshot_28
screenshot_29
Agora.md ar fi luat însă bani pentru a critica acțiunile autorităților în preajma alegerilor parlamentare. Bloggerul menționează că astfel fac și alte surse media precum Rise Moldova și Ziarul de Gardă, care pentru o investigație primesc câte 300 de euro.

Nu este pentru prima dată când jurnaliștii de la Agora.md sunt învinuiți de partizanat politic. Bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că site-ul este afiliat binomului PAS – PPDA și a fost creat cu banii furați de la Banca de Economii.