Legislativul a luat astăzi act de numirea în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a lui Mihai Poalelungi. Tot astăzi acesta a depus jurământul în faţa deputaţilor.

Potrivit speakerului Andrian Candu, prin decizia Consiliul Superior al Magistraturii din 6 martie 2018, Mihai Poalelungi a fost desemnat pentru funcţia de judecător al Curții Constituționale şi urmează să îşi înceapă activitatea de astăzi, scrie Moldpres.

Mihai Poalelungi va ocupa fotoliul de judecător la Curtea Constituțională rămas vacant după ce Tudor Panțîru a demisionat din funcția de președinte și judecător al înaltului for la finele lunii ianuarie.

Poalelungi a deţinut două mandate de şef al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), fiind numit în funcţie în februarie 2016. Acesta a activat anterior şi în calitate de vicepreşedinte la CSJ, iar între anii 2008-2012, a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.

Curtea Constituţională are șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Aceștia sunt desemnați de către Parlament, Guvern și Consiliul Superior al Magistraturii.