Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, proiect realizat în cadrul Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

În perioada 1-7 mai, pe artera principală a capitalei, în perimetrul străzilor Armenească și Mihai Eminescu, se execută lucrări de pavare a trotuarelor și montare a bordurilor. Până acum, pe tronsonul străzilor Ciuflea și Armenească, au fost placate cu pavaj circa 28 mii metri pătrați de trotuare și montate 2300 metri liniari de bordură.

În perioada de referință, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Serghei Lazo, continuă lucrările de montare în subteran a rețelelor pentru iluminatul stradal. De menţionat că pe tronsonul cuprins în perimetrul străzilor Ciuflea și Vasile Alecsandri este pus deja în funcțiune iluminatul stradal modernizat, pe bază de LED-uri.

De asemenea, în perioada 15 – 30 mai, vor fi executate lucrări de asfaltate în intersecțiile bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și străzile adiacente. Aplicarea integrală a marcajului rutier pe strada principală a capitalei este preconizată până la finele lunii mai.

Lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD.

bvl