Tichetele de masă, gata pentru lansare. Guvernul a aprobat regulamentul care include prevederile privind modul de funcționare a tuturor participanților implicați în acest sistem – angajatorii care oferă tichetele de masă, agenții economici, dar și operatorii care emit aceste tichete.
Astfel, sistemul va fi lansat la întreprinderi private, dar poate fi aplicat și în unități bugetare. În cazul structurilor de stat, acordarea tichetelor de masă va avea loc la decizia angajatorului, din contul alocațiilor prevăzute pentru cheltuieli de personal în anul bugetar în curs.
În sistemul privat, tichetele de masă pot fi oferite de angajator salariaților pentru fiecare zi de muncă lucrată. În baza tichetelor vor putea fi cumpărate doar produse alimentare, din cafenele, magazine și alte unități economice care au încheiat contracte cu firma de emitere a tichetelor. Dacă suma produselor cumpărate este mai mare decât valoarea unui tichet, diferența este achitată de către beneficiar. De asemenea, la returul produselor achiziționate în baza tichetelor de masă este interzisă acordarea în schimb a numerarului. Returul produselor va acorda dreptul cumpărătorului să primească în schimb produse în aceeași valoare.
Amintim că legea privind tichetele de masă a fost aprobată la inițiativa speakerului Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit acestuia, tichetele de masă sunt o bună practică de stimulare a salariaților, dar care este și în avantajul angajatorilor, care dedic o parte din cheltuieli din contul impozitelor.