Astăzi, 9 decembrie 2016, în premieră pentru Republica Moldova, Inspectoratul Național de Patrulare a realizat un proiect pilot întru prevenirea accidentelor rutiere și sensibilizării tuturor participanților la trafic.

Astfel, pe traseul M2, drumul de centură a orașului Orhei a fost montată o mașină avariată, implicată anterior într-un accident rutier, însoțită de un panou informativ cu următorul mesaj: „Stop accidente! Viața are prioritate!”.

În acest context, în urma analizelor efectuate pe toate traseele naționale privind situația accidentară, Inspectoratul Național de Patrulare a stabilit traseul M2 Chișinău – Soroca- frontieră cu Ucraina și anume drumul de centură al orașului Orhei, unde a fost inaugurat autovehiculul accidentat pentru înstiințarea conducătorilor auto despre pericolele iminente ale neglijării regulilor de circulație rutieră.

Atenționările sunt cu elemente reflectorizante și sunt vizibile de la distanță și pe timp de noapte. Acestea au drept scop de a reaminti cât de periculoasă este viteza la volan, dar și care sunt consecințele consumului de alcool și care pot fi urmările acestora.

Printre participanții evenimentului s-a regăsit și un grup de studenți care au venit cu câteva slogane esențiale pentru șoferi: „A preveni accidentele în trafic e în puterile noastre”, „Responsabilitatea de a salva vieți ne privește în mod individual” și „Noi ne împotrivim să devenim victime ale accidentelor rutiere”.

De menționat că, prin astfel de acțiuni, angajații Inspectoratului Național de Patrulare previn disciplinarea șoferilor și diminuarea numărului accidentelor rutiere.

Conform datelor statistice, de la începutul acestui an, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat 2 248 accidente, în care 276 persoane au decedat, iar altele 2 678 au suferit diverse traumatisme.

În această ordine de idei, Inspectoratul Național de Patrulare solicită conducătorilor auto să reducă viteza de deplasare conform sectorului de drum pe care circulă, să respecte indicatoarele rutiere și panourile de informare rutieră și să respecte indicațiile agenților de patrulare și Regulamentul Circulației Rutiere.