Lansaţi în campanie cu surle şi trâmbiţe, așa numiții ”candidați din societatea civilă” a binomului PAS-DA conduc topul marilor perdanți ai blocului ACUM, care au fost înfânți de către democrați. Printre aceștia este și secretarul general al PAS, Igor Grosu, care a fost umilit la Strășeni de Pavel Filip. Grosu a fost taxat de alegători inclusiv pentru minciunile că o femeie de 65 de ani, care colecta semnături pentru el, ar fi fost bătută. Poliția a stabilit că totul a fost un fals, pentru că în echipa lui Grosu nu a fost nicio femeie de 65 de ani și niciuna din colegele sale nu a fost agresată.

A dat cu bâta în băltoacă și transfugul liberal Octavian Țîcu, poziționat drept mare luptător cu oligarhia în circumscripția Ungheni. Deşi s-a umflat în pene pe întreaga durată a campaniei electorale şi promis că rupe capete în stânga şi în dreapta, Ţîcu a pierdut bătălia electorală în faţa democratei Ludmila Guzun

Tot la alegerile de ieri, ”sfetnicul din societatea civilă” al Maiei Sandu, Igor Munteanu, a fost înfrânt la Călărași de către candidatul PDM Nicolae Ciubuc.

 

Iar la Sângerei s-a produs exact cum o femeie i-a spus vestitului transfug Oazu Nantoi, care a candidat de la binomul PAS-DA – a câștigat democratul Gheorghe Brașovschi.