Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins în mod repetat candidaturile la funcţiile de miniştri înaintate de către Guvernul Filip. Despre aceasta a anunţat şeful statului prin intermediul unei reţele de socializare. Potrivit mesajului postat, Igor Dodon anunţă că nu are de gând să cedeze în această situaţie.
„Să fie foarte clar pentru cei din majoritatea parlamentară și Guvern, eu nu am de gând să cedez în această situație. Nu voi accepta și sunt sigur că toți cei care susțin președintele Republicii Moldova nu vor accepta astfel de miniștri. Argumentul meu principal rămâne neschimbat: Majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară”, se arată în mesajul postat de către șeful statului, citat de trm.md.

Amintim că, prim-ministrul Pavel Filip a înaintat pe 22 decembrie repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremieri şi miniştri, după ce preşedintele Igor Dodon a respins prima nominalizare. Potrivit Executivului, în conformitate cu prevederile Constituţiei, preşedintele este obligat a doua oară să accepte propunerile premierului, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale în acest sens.