Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a felicitat pe ambii foști candidați la funcția de președinte, Maia Sandu și Igor Dodon. Acesta a accentuat faptul că președintele ales trebuie să reprezinte întreaga națiune și fiecare cetățean în parte, dar și a venit cu asigurări că Moldova va urma cursul de integrare europeană.

„Viitorul european al Republicii Moldova nu depinde de un singur om, fie el chiar Președinte. Parlamentul rămâne angajat pe drumul european așa cum a fost mandatat de cetățeni˝, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Acesta a subliniat și faptul că pentru Moldova este o premieră să aibă Președinte de stânga și o guvernare de dreapta, dar a asigurat faptul că cele două forțe for avea o colaborare constructivă. „Este un exercițiu nou pentru Moldova, să aibă Președinte de stânga și guvernare de dreapta. Dar și așa, vom avea o colaborare instituțională constructivă cu președintele nou ales de către cetățeni, în limitele foarte bine delimitate de Constituție și în interesul cetățenilor.

Alegerile președintelui au arătat că Moldova este foarte divizată și anume datorită unor teme exagerate sau false. Pentru următoarea perioadă este important ca toți să depunem eforturi pentru consolidarea societății˝,  a adăugat speakerul Andrian Candu.

Reamintim că duminica aceasta s-a desfășurat cel de-al 2-lea tur al alegerilor prezidențiale. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, moldovenii au fost chemați la urnele de vot pentru a-și alege direct președintele. Conform rezultatelor prelimare, după analizarea a 99% din procesele verbale, câștigător a ieșit candidatul PSRM, Igor Dodon, cu 52,27%, pe când candidatul PAS, Maia Sandu a acumulat 47,73% din voturi.