“Pentru că în bugetul Republicii Moldova nu erau prevazuţi bani pentru alegeri anticipate, vom cauta soluţii ca toate cheltuielile să fie suportate de partidele din parlament.”

Cu această declaraţie a ieşit Andrian Candu, vicepreşedintele PDM, după Consiliul Politic Național al Partidului Democrat. 

Cu regret în 3 luni nu s-a reuşit formarea unui guvern, vreau să reiterez că, după alegeri, PDM şi-a arătat disponibilitatea de a discuta formarea unei majorităţi parlamentare cu ACUM. Noi nu am pus în discuţii funcţii. Cu regret am văzut în 3 luni că discuţiile între PSRM şi ACUM s-au axat pe funcţii, niciodată nu am auzit în aceste 3 luni să se discute despre nevoile oamenilor şi ca Republica Moldova să devină stat în care oamenii sunt fericiţi să trăiască. Au pus mai presus interesul politicienilor, decât cel al oamenilor. Au încălcat şi propriile angajamente făcute înainte de alegeri.”, a mai spus Andrian Candu.

Premierul Pavel Filip a reiterat că va găsi o soluţie pentru ca cetăţenii să nu resimtă cheltuilile suportate de stat în urma alegerilor parlamentare şi a promis că proiectele socialie, care au fost lansate de echipa lui vor continua. 

“Ne vom mobiliza și mai bine, astfel ca cetățenii să nu simtă criza politică. Vă asigur că bani în bugetul statului sunt suficienți pentru a plăti salariile, autoritățile publice locale își vor primi banii, pensiile vor fi plătite la timp și în valorile în care au fost indexate. Și programul Prima Casă va continua și am discutat că poate vom mai veni și cu alte proiecte sociale. PDM de la bun început a invitat pe toți la muncă. PDM  a spus că în final  trebuie să învățăm că trebuie să ne rezolvăm problemele singuri, să nu vină nimeni dinafara Republicii Moldova, să ne spună ce să facem. Imediat, începând cu ziua de luni veți simți revenirea Guvernului în Republica Moldova, după o perioadă de incertitudine și așteptare.”, a spus Pavel Filip.