„Am ratat 60 milioane de euro. Cine va răspunde pentru acest rateu de lux al statului?” se întreabă Andrian Candu într-un briefing, pe 29 martie.

Potrivit lui Candu, președintele are voie, fără împuterniciri adiționale, să semneze acorduri internaționale.

În acest context, acesta se mai întreabă, „de ce din 24 decembrie și până astăzi Maia Sandu nu a semnat documentul și nu l-a remis Parlamentului pentru ratificare?”

Candu a menționat că nu îl leagă nimic de Maia Sandu iar în acest context a mai adăugat că detestă iresponsabilitatea și prostia.

„Ca să fie clar – Eu nu sunt în secta Maia. Faptul că am votat și am luptat împotriva adversarului său, nu înseamnă că am făcut legământ pe viață. Votul nu este despre dragoste până la moarte. Detest iresponsabilitatea și prostia. Am propria poziție și voi lupta pentru ca în continuare, în Moldova, fiecare om să-și poată exprima liber opinia și apăra viziunea”, a conchis Candu.

Amintim că în seara de 28 martie, România a anunțat despre încetarea acordului privind ajutorul în valoare de 100 mln.€, care nu a mai fost prelungit din motivul că Chișinăul nu a putut investi un Guvern cu drepturi depline.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe Guvernul interimar de la Chișinău a invocat că nu ar avea competențele necesare pentru prelungirea programului de asistență, fapt ce a dus stoparea acordării ajutorului financiar.