Opţiunea Pro-Moldova înseamnă un efort concret de a face ca toţi locuitorii ţării noastre să trăiască bine aici, la ei acasă. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a mai spus, în cadrul unui discurs public, că opţiunea Pro-Moldova este nota distinctă pe care Partidul Democrat îl aduce în politica moldovenească.

„Am lansat recent proiectul Pro-Moldova, deoarece noi vrem să fim diferiţi faţă de adversarii noştri politici. Timp de 27 de ani, societatea noastră, oamenii de pe acest pământ au tot fost traşi ba într-o parte, ba în alta. Ba erau convinşi că e mai bine cu ruşii că, iar alţii îi îndreptau doar spre Europa, făcându-i să uite de legăturile noastre istorice cu alte state vecine. Alţii vorbeeau despre unirea cu România, însă toţi au uitat să vorbească despre ţara noastră, despre Republica Moldova”, a declarat Andrian Candu.

În opinia lui Candu, PDM vrea să construiască Republica Moldova acasă.

„Tot s-a vorbit până acum cât e de bine să mergem în Europa, în Statele Unite ale Americii sau în Rusia. Noi, însă, vrem să construim viitorul Republicii Moldova aici, acasă, şi să facem în aşa fel, încât fiecare cetăţean să trăiască bine la el acasă”, a precizat preşedintele Parlamentului.

Amintim că Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat, în cadrul unei manifestaţii de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitală, că viziunea pro-Moldova este cea de-a patra cale a țării, după opțiunea pro-UE, pro-Est și Unirea cu România.

„Calea UE, asiatică, unirea cu România. Fiecare din aceste viziuni a avut o oarecare susținere. Prea mult Moldova așteptat ca altcineva să-i construisască viitorul. Noi sutem siguri că moldovenii pot să-și făurească viitorul, dar au nevoie de politicieni. Ne-am adunat aici ca să mergem împreună pe a patra calea – de calea pro-Moldova. Calea care duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor concrete ale moldoveneilor”, a precizat liderul PDM.