Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat luni, 12 februarie, cu amenzi a câte 5.000 de lei 11 posturi de radio și TV și 7 distribuitori de servicii pentru că nu au prezentat la timp concepțiile generale de programe.

Acestea au fost solicitate de CCA în condițiile intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului Audiovizualului care nu permit transmisia de programe cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din anumite state, notează Radio Chişinău.

Astfel, au fost sancționate 9 posturi de televiziune, 2 de radio și 7 operatori de rețele prin cablu. În același timp, 20 de posturi de radio și 15 posturi TV urmează să prezinte suplimentar concepțiile, până la 15 februarie.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a anunțat că instituția va face și monitorizări pentru a verifica în ce măsură instituțiile audiovizuale respectă noile prevederi.

Amintim că în conformitate cu o lege votată de Parlament în luna decembrie, „în vederea asigurării securității informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune şi radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.”

Foto: Media Azi