Licitațiile cu privire la gheretele stradale vor fi în luna noiembrie. Cel puțin asta spun responsabilii de la Primărie Chișinău în cadrul ședinței de astăzi cu toți șefii de direcții și viceprimari.

Astfel, aceștia pun pe roate toate procedurile, asta după ce recent CMC a votat noul regulament.

„Lansarea licitației va fi posibilă în luna noiembrie. Sunt unii termeni şi unele proceduri. Cu 20 de zile înaintea licitației, comisia urmează să plaseze informația ce ține de pașaportul tehnic, ce fel de locuri se expun și restul informațiilor. Săptămâna aceasta va fi convocată ședința comisiei de licitație, unde vor fi toate aceste momente și să fie aprobate materialele necesare”, spun responsabilii.

Săptămâna viitoare pe site-ul primăriei va fi plasată informațiile în acest sens.

Responsabilii mai spun că a fost lansată licitația cu privire la compania/organizația care va face licitațiile propriu zise. „Acest lucru nu a fost posibil până când CMC nu a votat Regulamentul. Procesul de selectare a companiei a fost deja inițiat”, a mai adăugat primarul general Ion Ceban.

Amintim că pe 1 octombrie CMC a votat Regulamentul cu privire la amplasarea gheretelor pe teritoriul municipiului Chișinău

Prin adoptarea acestui document se va produce mai multe schimbări. Amplasarea gheretelor nu va mai avea loc haotic, ci realizată prin adjudecarea dreptului respectiv de către comercianți, în baza unei licitații publice.

Documentul stabileşte modul de organizare şi de desfăşurare a licitaţiilor cu strigare pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe un termen de 5 ani.