PAS continuă să distribuie minciuni la scară largă, pe fundalul înrăutățirii zilnice a situației din Republica Moldova. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că tinerii din păcate tot mai mult decid să plece din țară.

“Investițiile Primăriei Chișinău în domeniul de tineret se cifrează la sute de milioane de lei, iar la nivel de țară nu sunt nici măcar 10 la sută din inițiativele implementate de capitală.
Doar în anul 2022 bugetul pentru acțiunile de tineret a crescut de 10 ori. Mai mult ca atât, vom propune ca anul 2023 să fie Anul Tinerilor.
Primăria Chișinău a inițiat mai multe programe dedicate tinerilor și tinerilor familii.

-Oferim tinerilor specialiști suport financiar în sumă de 2000 de lei în fiecare lună pentru închirierea spațiului locativ
-Tinerele familii cu un venit redus, beneficiază de ajutor social pentru perioada rece a anului 40 procente din factură
-Tinerele familii cu 3 și mai mulți copii primesc susținere financiară din partea municipalității
-Tinerii din diferite categorii au facilități substanțiale la transportul public
-Au fost reparate și deschise sute de stadioane sportive, multifuncționale, terenuri de joacă și de sport, au fost renovate spații în preajma instituțiilor educaționale și pe lângă Universități”, spune edilul.

Ceban afirmă că doar în anul 2022 au fost lansate 3 Centre noi pentru Tineri în sectoarele Centru, Buiucani, Rîșcani, iar la Centrul de la Ciocana a fost amenajată infrastructura

Este definitivat și supus dezbaterilor publice programul de suport în deschiderea propriilor afaceri, la fel, incubatoarele și acceleratoarele, programul urmează să fie startat în următoarele luni. Edificiile pentru Programul de Startap-uri, deja au fost identificate și au început reparațiile. Conceptul Programului municipal de locuințe a fost finalizat

Strategia de tineret este în elaborare și va fi în curând supusa dezbaterilor. Investim și oferim suport financiar tinerilor sportivi la competițiile naționale și internaționale. Au fost deschise grădinițe și școli noi pe teritoriul Chișinăului. Au fost deschise grădinițe și școli noi în suburbiile capitalei. Peste 130 de grupe noi pentru copii au fost deschise în grădinițe.

Edilul afirmă de asemenea că a crescut semnificativ numărul copiilor înnmatriculați în grădinițe și școli.