Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcția de președinte al R. Moldova din data de 30 octombrie curent, informează Moldpres.

Potrivit preşedintelui CEC, Alina Russu, înregistrarea grupurilor de iniţiativă se va efectua în perioada 31 august – 9 septembrie . „După eliberarea legitimațiilor va demara procesul de colectare a semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de Preşedinte al ţării. Până la 30 septembrie, grupurile de iniţiativă vor prezenta la CEC semnăturile colectate şi tot pe 30 septembrie va începe şi campania electorala. În ziua alegerilor cetăţenii vor avea posibilitatea să participe la scrutin între orele 7.00 şi 21.00.

CEC a anunţat că numărul total al cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) depășește cifra de 3,2 milioane, dintre care doar 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot sânt atribuiți pe circumscripții.