Comisia Electorală Centrală (CEC) a început repartizarea pe circumscripții electorale a celor peste trei milioane de buletine de vot la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, transmite radiochiușinău.md.

Președinta CEC, Alina Russu, a confirmat joi, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că în privința cererii de retragere depuse de candidatul PDM, Marian Lupu, Comisia se va putea pronunța numai după o decizie în acest sens a Curții de Apel Chișinău, notează Radio Chișinău.

Alina Russu a precizat că CEC va aștepta decizia instanței până cel târziu sâmbătă, astfel încât, după aceasta, birourile electorale vor putea aplica pe buletinele de vot ștampila „Retras” în dreptul lui Marian Lupu.

În afară de Marian Lupu, care s-a retras, pe buletinul de vot figurează următorii nouă candidați: Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Dumitru Ciubașenco, Maia Sandu, Igor Dodon, Silvia Radu, Maia Laguta, Ana Guțu și Valeriu Ghilețchi.

Astăzi este ultima zi de campanie electorală pentru candidați. Sâmbătă, 29 octombrie, este zi de reflecție înaintea scrutinului de duminică.