CEC a autoproclamatei RMN va face tot posibilul pentru a crea „condiţii optime pentru votare la alegerile în Duma de Stat a Federaţiei Ruse din 18 septembrie”. Despre aceasta a declarat, vineri, la şedinţa Sovietului Suprem (SS), preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Elena Gorodeţkaia.

La şedinţă a participat vicepreşedintele SS, Galina Antiufeeva, şi preşedintele Uniunii Comunităţilor Ruse din Transnistria, Viorica Cohtareva. În discuţie au fost puse subiecte ce ţin de organizarea procesului de votare a cetăţenilor ruşi ce locuiesc în regiune, formarea comisiilor electorale de circumscripţie, precum şi măsurile de informare a alegătorilor despre locurile de votare.

Gorodeţkaia i-a informat pe participanţii la întrevedere despre activitatea comună cu Ambasada FR în Moldova, despre acţiunile pregătitoare pentru asigurarea tehnico-materială a secţiilor de votare şi a comisiilor secţiilor, menţionînd că toate problemele ce apar în cadrul acordării ajutorului pentru pregătirea de alegerile ruse sunt soluţionate de către „organele de stat împuternicite, în mod constructiv şi operativ”.

Vineri, Gorodeţkaia va convoca o şedinţă de lucru cu reprezentanţii presei transnistrene, pentru a discuta despre „reflectarea proceselor electorale din toamnă şi elaborarea unor abordări unice, orientate spre respectarea legislaţiei, autenticitate, obiectivitate şi atitudine egală faţă de toţi candidaţii electorali”.