Cehia va sprijini Moldova în dezvoltarea agriculturii ecologice. Un Memorandum de susținere a agriculturii ecologice urmează să fie semnat de către Ministerul Agriculturii și Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova (MAIA), Eduard Grama, cu ambasadorul Cehiei la Chișinău, Zdeněk Krejčí.

Șeful MAIA a adus mulțumiri părții cehe pentru suportul, în special oferit de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar al țării noastre.

De asemenea, Eduard Grama a propus organizarea în cadrul vizitei la Chișinău a prim-ministrului Cehiei a unui șir de întâlniri ale antreprenorilor care vor face parte din delegația cehă cu reprezentanții sectorului agro-industrial al Moldovei.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Cehia este unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european al Moldovei și țara noastră este una dintre cele cinci ţări prioritare în lume care beneficiază de asistența pentru dezvoltare oferită de Guvernul de la Praga.

După cum menționează 24h.MD, Ministerul Agriculturii și Agenția Cehă pentru Dezvoltare preconizează semnarea Memorandumului de susținere a agriculturii ecologice în cadrul vizitei oficiale în Moldova a prim-ministrului Cehiei, Bohuslav Sobotka, care va avea loc în perioada 9-10 iunie.